logo120

За нас

KINO NOVA е част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп – водещата медийна и технологична компания в България, част от шведската медийна група Modern Times Group.

В портфолиото на Нова Броудкастинг Груп влизат телевизионните канали NOVA, KINO NOVA, DIEMA, DIEMA FAMILY, NOVA SPORT, платените спортни канали от пакета DIEMA EXTRA – DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, TRACE SPORT STARS, както и сп. EVA. Част от компанията е дигиталната медийна и технологична компания Нетинфо, която чрез своите уебсайтове и мултимедийни платформи достига до над 80% от интернет потребителите в България.

KINO NOVA е каналът, посветен на най-верните киномани, като предлага най-добрата селекция от хитови продукции, популярни сериали и световни филмови заглавия. Кампаниите "Великият понеделник" и "Треска за Оскари" са запазени марки за ефира на медията. Отличен с награда Effie, "Великият понеделник" е първата по рода си инициатива, която дава право на зрителите да избират кой филм да гледат всеки понеделник. "Треска за Оскари" пък е месецът, в който запазено място в ефира имат филми и световни имена, удостоени с честта и признанието на престижната статуетка. Традиционно зрителите могат да следят и тематични седмици и уикенди, посветени на най-утвърдените световните актьори, режисьори и ленти.

Тези и още много други акценти в програмата затвърждават KINO NOVA като канала, който подарява на публиката на най-вълнуващите кино изживявания.